úterý 19. června 2012

Harry Potter a tajemná komnata (J. K. Rowling)

Harry Potter a Tajemná komnata

(J. K. Rowling)

Série: Harry Potter
Díl: druhý
Počet stran: 290
Nakladatelství: Albatros
Překlad: Vladimír Medek
Rok vydání: 1998
Anotace: Harry se vrací po prázdninách do školy a netuší, že tentokrát mu hrozí smrtelné nebezpečí. V Bradavicích se začínají dít prapodivné věci, při kterých tuhne krev v žilách, a nikdo z žáků netuší, že pradávná legenda se stala skutečností... Tajemná komnata je znovu otevřena!

Létající auto a vrba mlátička:
Když Harry s Ronem přežili nebezpečnou jízdu autem, čekalo je ještě menší překvapení. Narazili totiž do vrby mlátičky (asi nejhoršího stromu, který si mohli vybrat) a Ronovi se zlomila hůlka - v duchu jsem se tomu smála a zároveň mi ho bylo líto, jak se pokaždé namočí do maléru. Krásnou scénku zakončil Snape, který je načapal, jak se dívají do okna školy a samozřejmě je uklidňoval svým chladným hlasem, že je jisto jistě vyhodí ze školy. Celou situaci ale zachránil profesor a ředitel Bradavic Albus Brumbál, takže se Snape žádného vyhazování nedočkal, chudák. Snad příště.

Ginny Weasley:
Minule jsem se zmínila o mém oblíbeném Snapovi, takže tentokrát to bude zase Ginny.
Ginny též patří k mým oblíbencům, přeci jenom má úchvatnou osobnost. V druhém díle ještě nijak moc nevyzařuje, ale už teď je zamilovaná do Harryho (nejspíš byla již od narození, ha ha) a je prostě dokonalá. Osobně jí zavidím ohnivě rudé vlasy a její charakter. Už se moc těším, až bude hrát famfrpál. Je na to ta správná osoba a jistě to všem nandá :)

Fénix:
Co bych to byla za člověka, kdybych také nepovznesla jedno z mých oblíbených zvířátek? Ano, ohnivý fénix, toho tak mít doma...
Nejspíš by mu v Bradavicích měli udělit zvláštní medaili za statečnost, protože to, jak se postavil baziliškovi... V tu chvíli jsem si říkala jen "páááni!". Opravdu žasnu nad jeho schopnostmi i vzhledem. Dokonalý parťák do života, jedna z mnoha věcí, které Brumbálovi závidím.

Shrnující hodnocení:
Druhý díl se mi líbil o dost více než první. Už to nebylo samotné nudné popisování co, kde, jak, proč, ale i o špetku více akce. Také jsem často měla velkou chuť nakopnout Lockharta, aby už byl zticha. Nakonec to však Ron s Harrym zvládli sami, díkybohu. Jinak bych to brzy místo nich asi udělala já. Knížka se mi však velice líbila, už se posouvá do trochu lepších pozic v žebříčku dobrých knih, pořád ale čekám, jaké to bude v dalších dílech. Doufám, že mnohem lepší a bude tam i více akce. Nechť se mé přání splní.

Hodnocení: 7/10 
Stav: koupená 

2 komentáře:

  1. Jak to sakra děláš?? :)

    *Tak skvělé recenze!!!! ;)*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :)
      ...ale vždyť tvoje recenze jsou taky moc krásné! ;)
      Navíc jich máš mnohem víc :D

      Vymazat

Jsem vděčná za všechny komentáře :) Děkuji